Originea și importanța buchetului de nuntă

Buchetul de flori este unul dintre elementele simbolice ale unei nunți. Adevărata podoabă a mirelui, această compoziție colorată și parfumată aduce un plus de romantism și delicatețe la costum. Mai mult decât un accesoriu, acest buchet are o poveste reală. Descoperă originea și importanța sa în timpul unei ceremonii memorabile care marchează angajamentul a două persoane care au ales să-și unească destinele.

Poveste mica despre buchetul de flori al miresei

Buchetul de flori este o componentă integrală a costumului viitoarei mirese, îmbunătățind frumos rochia de mireasă. Istoria sa datează din Antichitate. În acel moment femeile s-au căsătorit cu un buchet de plante aromatice selectate pe criterii specifice. În primul rând, aceste plante ar ajuta la îndepărtarea spiritelor rele. În al doilea rând, ei ar avea, de asemenea, virtutea de a promova fertilitatea viitoarelor mirese și mirele.






Aruncat buchet de mireasa

În Franța, tradiția florilor mirelui ar fi fost introdusă în perioada medievală în timpul cruciadelor. În plus, nunta ar fi fost în general sărbătorită în primăvara anului, când plantele înfloreau.
În jurul secolului al XVI-lea, plantele aromatice care erau populare în antichitate au fost detronate de flori de portocale. Acestea sunt apreciate pentru mirosul lor intens.
Câteva secole mai târziu, în secolul al XIX-lea, tradițiile evoluează. Buchetul miresei este încă în poziție, dar este apoi aranjat pe o pernă moale și protejat de un clopot de sticlă. Obiceiul era atunci ca noii soții să păstreze aceste flori sub clopot pentru totdeauna, atâta timp cât durează căsnicia lor.

Buchet de nunta de azi

Astăzi, buchetul de mireasa este întotdeauna atât de important. Fiecare mireasa a făcut buchet pentru a se potrivi preferințelor sale în considerare simbolic de fiecare floare și tema ceremoniei. În timpul verii, bujorii sunt apreciate. În perioada august și septembrie, timp de înflorire, alegerea este vasta. Pe lângă trandafiri, care sunt topping lista de flori preferate căsătorit, există, de asemenea, frezii si hortensie.
Pe partea de culoare, albul rămâne esențial. Dar este posibil să aduceți niște note de culori, strălucitoare sau pastelate, în funcție de dorințele fiecăruia.

O adevărată capodoperă

Buchetul mirelui este acum o adevărată capodoperă. Profesioniștii sunt creativi pentru a materializa dorințele viitoarelor mirese. În funcție de inspirurile fiecăruia, este posibil să găsiți buchete chic, romantic, exotic sau boem.
În general, mireasa viitoare pregătește în prealabil un mic buchet care va fi pentru arunca celebra. În orice caz, buchetul de flori este întotdeauna în armonie perfectă cu rochia de mireasă, pentru a opera cel mai frumos efect.

Diferitele tipuri de buchet

În funcție de cerințele fiecărei mireasă, este posibil să alegeți dintre diferite tipuri:
Buchetul rotund este foarte popular. În cazul în care forma unei emisfere cu un diametru de aproximativ un picior, de obicei este realizat din flori mici. Este perfect cu o rochie de mireasa printesa ;
Buchetul asimetric joacă un contrast prin combinarea unor flori de diferite aparențe care oferă o redare magnifică. Culorile sunt de obicei pulbere și pastelate;
Buchetul boem se bazează pe flori de sezon. Mai degrabă simplă și sălbatică, este ideală pentru o nuntă la țară și se îmbină foarte bine cu o rochie făcută cu o țesătură fluidă și ușoară;
Buchetul în cascadă are particularitatea de a fi compus din flori care se încadrează frumos în cascadă. Este perfect pentru miresele "mari" și pentru cei care doresc să poarte un voal.








Comentarii